ЗСУ знищили на півдні ворожий пункт управління і три склади з боєприпасами

ЗСУ знищили на півдні ворожий пункт управління і три склади з боєприпасами

Укрінформ
На адмінкордоні Миколаївської та Херсонської областей знищено пункт управління ворожим військом, три склади з боєприпасами та кілька пунктів зосередження живої сили і техніки.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба Оперативного командування «Південь», інформуючи про оперативну обстановку на півдні України станом на ранок 3 травня.

«Нашими ракетно-артилерійськими підрозділами виконано понад 40 вогневих завдань. Вздовж адмінкордону Миколаївської та Херсонської областей знищено пункт управління ворожим військом, 3 склади з боєприпасами, 1 - з пально-мастильними матеріалами та декілька пунктів зосередження живої сили та техніки. Загальні втрати уточнюються», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, упродовж ночі українські підрозділи на Херсонщині та Миколаївщині продовжували боронити зайняті рубежі, а ворог намагався проводити повітряну розвідку за допомогою безпілотних літальних апаратів. Над Миколаївщиною ЗСУ влучно знищили два БПЛА, рештки яких впали у воду.

Читайте також: «Українське сафарі 2.0»: артилерія ЗСУ філігранно відпрацювала по техніці рф

Ближче до світанку Миколаїв знов вкрило обстрілами з реактивної системи залпового вогню «Смерч». Уражено об’єкти критичної інфраструктури. На щастя, жертв та постраждалих нема.

Крім того, ще один ударний БПЛА-розвідник «Форпост», здатний не тільки фіксувати обстановку, а й завдавати бомбових ударів, знищено на Одещині завдяки оперативному і влучному реагуванню сил ППО.

У пресслужбі також зазначили, що північно-західна частина Чорного моря, як і раніше заблокована для судноплавства, перебуває під контролем корабельного угруповання чорноморського флоту рф. Імовірність ракетних ударів по всій території України залишається високою.

Читайте також: За дві доби ЗСУ ліквідували близько 20 ворожих безпілотників на $2 мільйони – Залужний

Як повідомляв Укрінформ, захисники України з 24 лютого по 3 травня знищили близько 24 200 (+400) російських військових. Також знищено ворожих танків 1062 (+14) одиниці, бойових броньованих машин - 2567 (+48), артилерійських систем – 475 (+16), РСЗВ - 162 (+10), засобів ППО - 80 (+0), літаків – 194 (+0), гелікоптерів – 155 (+0), кораблів / катерів 10 (+2). Найбільші втрати противника минулої доби спостерігалися на Ізюмському напрямку. Дані уточнюються.

Фото ілюстративне: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-