Піротехніки назвали п’ятірку найпідступніших ворожих боєприпасів

Піротехніки назвали п’ятірку найпідступніших ворожих боєприпасів

Відео
Укрінформ
Піротехніки Державної служби з надзвичайних ситуацій назвали п’ять найпідступніших ворожих боєприпасів.

Як передає Укрінформ, про це ДСНС повідомляє у Телеграмі.

Це касетні елементи, які використовуються у боєприпасах систем залпового вогню. У ДСНС радять не підходити до них і не чіпати.

Також це касетні боєприпаси ПФМ (пелюстка). Вони непомітні через малі розміри. Особливо небезпечними є для дітей, адже приваблюють їх незвичною формою метелика. Піротехніки радять дивитися під ноги, розказати про небезпеку дітям.

Крім того, це фугасні протипіхотні міни ПМН, ПМН2 натискної дії. Мають невеликі розміри. Слід дивитися під ноги та не чіпати такі міни.

У рейтингу також протипіхотні міни ОЗМ 72, ПОМ 2. Вони встановлюються на розтяжках. Коли людина перетинає дріт, вистрибують і вибухають. Слід бути особливо уважними в місцях, де перебували вороги, та поблизу бойових дій.

Крім того, в рейтингу - сучасна протипіхотна міна ПОМ 3. Має сейсмічний датчик цілі. Вона на відстані розпізнає кроки людини, потім «вистрибує» на висоту близько метра та вибухає. Тому варто не виходити за межі розмінованих територій.

Читайте також: На Київщині майже щодня фіксують підриви через наїзди на міни

У ДСНС радять, якщо помітили підозрілий предмет або боєприпаси, телефонувати 101.

Як повідомляв Укрінформ, піротехнічні підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій за добу 2 травня знешкодили 1 тис. 424 вибухонебезпечні предмети.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-