Кількість поранених дітей в Україні через дії російської армії зросла до 405

Кількість поранених дітей в Україні через дії російської армії зросла до 405

Укрінформ
За інформацією ювенальних прокурорів, більше ніж 624 дітей постраждало від повномасштабного вторгнення рф в Україну, з них загинуло 219 дітей.

Про це у Телеграмі поінформувала пресслужба Офісу генпрокурора, передає Укрінформ.

«Більше ніж 624 дитини постраждали в Україні внаслідок збройної агресії Російської Федерації. Станом на ранок 2 травня 2022 року офіційне число дітей-жертв не змінилося - 219. Зросла кількість поранених - понад 405», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення у місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово захоплених та звільнених територіях.

Читайте також: На Донеччині від ворожих обстрілів за два дні постраждали п'ятеро дітей

Як інформують в ОГП, найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 139, Київській - 115, Харківській - 95, Чернігівській - 68, Херсонській - 45, Миколаївській - 43, Луганській - 37, Запорізькій - 27, Сумській - 17, у м.Києві - 16, Житомирській області - 15.

Зокрема, 29 квітня внаслідок артобстрілу окупантами села Времівка Великоновосілківського району Донецької області отримав поранення 15-річний хлопчик.

У ОГП додали, що через щоденні бомбардування та обстріли збройні сили рф пошкодили 1570 закладів освіти, при цьому 111 з них було зруйновано повністю.

Як повідомлялося, 1 травня в ОГП поінформували, що в Україні внаслідок повномасштабного вторгнення рф загинули 219 дітей, понад 404 – зазнали поранень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-