Начальник генштабу рф таки був в окупованих районах України, але виїхав до атаки - NYT

Начальник генштабу рф таки був в окупованих районах України, але виїхав до атаки - NYT

Укрінформ
Найбільш високопоставлений російський військовий, начальник Генерального штабу рф генерал валерій герасимов відвідав передові позиції російських окупаційних військ в Україні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це із посилання на дані української та американської розвідок пише The New York Times.

Зазначається, що візит відбувся наприкінці минулого тижня. “Українська сторона дізналася про візит, але не встигла спіймати герасимова. Коли українські сили відкрити вогонь по одній із позицій, відвіданих герасимовим в школі №12 у контрольованому росією місті Ізюм в суботу ввечері, генерал вже повернувся до росії”, - йдеться у матеріалі.

Хоча ліквідувати самого герасимова не вдалося, українські війська знищили близько 200 російських військових, в тому числі щонайменше одного генерала.

Читайте також: МВС не підтверджує, що російський генерал Герасимов був поранений під Ізюмом

NYT звертає увагу, що візит на фронт такого високопоставленого військового керівника є рідкістю.

“Він відбувся на тлі того, що Західні військові аналітики називають все більшим безладом у російських силах. Навіть із суттєво полегшеними завданнями, російська армія продовжує страждати від логістичних проблем та поганої координації всередині підрозділів, стикаючись із затятим спротивом українців”, - стверджує NYT.

Читайте також: Захисники України знищили вже шістьох російських генералів

На переконання американських розвідників, герасимов відвідав фронт саме задля розв'язання цих проблем. “Наше робоче припущення, що він був там розуміючи, що їм поки не вдалося здолати усі свої проблеми”, - розповів поінформований співрозмовник NYT в урядових колах США.

Раніше 1 травня ЗМІ поінформували, що начальник генштабу збройних сил рф герасимов отримав поранення під Ізюмом.

До цього, 28 квітня, ЗМІ поінформували, що до Ізюма особисто приїхав герасимов, щоб здійснювати командування військами на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-