В ОРДЛО скасували медогляд для «призовників» - розвідка

В ОРДЛО скасували медогляд для «призовників» - розвідка

Укрінформ
В ОРДЛО призупинено проведення медичних оглядів мобілізованого особового складу, тому уникнути примусової мобілізації можна лише виплативши хабара за встановленими розцінками.

Як передає Укрінформ, про це інформує Головне управління розвідки Міністерства оборони України у Фейсбуці.

“росіяни практично вичерпали ресурс для примусової мобілізації в ОРДЛО. З метою виконання встановлених планів з постачання “живої сили” з 20 квітня там призупинено проведення медичних оглядів мобілізованого особового складу. Офіційне пояснення: “у зв’язку з браком спеціалістів”. Наразі потенційні “призовники” не мають змоги отримати документи, що підтверджують будь-які проблеми зі здоров’ям”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, тих, хто має явні проблеми зі здоров’ям (каліцтво, інвалідність, важкі гострі захворювання) або встиг отримати на руки необхідні документи, все одно мобілізують, але розподіляються у підрозділи матеріально-технічного забезпечення.

Читайте також: Мобілізованих з «л/днр» використовують як «живий щит» для кадрових російських військових

За інформацією розвідників, з метою виявлення ще не мобілізованих чоловіків призовного віку, російська військова поліція проводить систематичні рейди на вулицях та за місцем ймовірного проживання “призовників”.

“Єдина альтернатива примусовій мобілізації – виплата хабаря за встановленими розцінками (залежать від віку, спеціальності та стану здоров’я). Зокрема, в окупованій Горлівці розмір хабаря з метою ухилення від служби становить від 5 тис. рос. руб, якщо сплатити безпосередньо на місці затримання. При доправленні в районні відділи «МВС» – від 75 тис. рос. руб.”, - інформують розвідники.

Як повідомлялося, у березні керівник Головного управління розвідки МОУ Кирило Буданов повідомив, що росія почала мобілізацію на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей і в анексованому Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-