Повітряні сили ЗСУ: щоб ефективно «закрити небо», нам потрібні сучасні ПЗРК та винищувачі

Повітряні сили ЗСУ: щоб ефективно «закрити небо», нам потрібні сучасні ПЗРК та винищувачі

Укрінформ
Повітряним силам Збройних сил України потрібні сучасні зенітні ракетні комплекси середнього та великого радіуса дії, а також сучасні винищувачі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Командування Повітряних сил ЗСУ в Телеграмі.

"Ми вдячні усьому світу за гуманітарну, політичну та фінансову підтримку, санкційний тиск на державу-терориста, військово-технічну допомогу – зброю, яка уже нищить техніку окупантів. Але цієї зброї, що нам надали недостатньо для перемоги! Ми били, б’ємо, і будемо бити ворога тією технікою, що в нас є на озброєнні.Але для того, щоб Повітряні сили самотужки закрили небо над Україною одних ПЗРК Стінгер та Старстрік, наданих партнерами, недостатньо. Це переносні комплекси малого радіуса дії, передусім призначені для знищення маловисотних цілей, такі як вертольоти.Дістати ними літаки окупантів, які нині скидають бомби на наші міста з 8-ми і більше кілометрів, ми не можемо", - зазначив генерал-лейтенант, командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

Читайте також: Постріл зі Starstreak на день народження: українські десантники привітали Єлизавету ІІ

За його словами, зараз потрібні сучасні зенітні ракетні комплекси середнього та великого радіуса дії, для ефективного зенітного ракетного прикриття повітряного простору, а також сучасні винищувачі для винищувального прикриття неба в системі протиповітряної оборони держави.

"Ми б дуже хотіли отримати (на будь-яких умовах) техніку західного виробництва, яка є технологічною та ефективною. Війна скоро не закінчиться, нам потрібна зброя вже сьогодні…", - додав Олещук.

Читайте також: Сили ППО за добу знищили вісім ворожих цілей

Як повідомлялося, за добу, 27 квітня, підрозділи зенітних ракетних військ Повітряних сил та Сухопутних військ вразили вісім повітряних цілей, серед яких - один літак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-