Загарбники можуть планувати провокації на дамбі Карлівського водосховища - ЦПД

Загарбники можуть планувати провокації на дамбі Карлівського водосховища - ЦПД

Укрінформ
На тимчасово окупованій території Донецької області російські війська можуть планувати провокаційні вибухи на дамбі Карлівського водосховища.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при РНБО повідомляє в Телеграмі.

За даними ЦПД, у кількох проросійських телеграм-каналах, які здійснюють медійний супровід війни рф проти України, з’явилася інформація про те, що "в населеному пункті Карлівка (ОРДО) націоналістичні батальйони замінували дамбу Карлівського водосховища".

З посиланням на міноборони рф пропагандисти повідомляють, що "в разі підриву дамби в зоні затоплення перебуватимуть шість населених пунктів із загальною чисельністю населення понад 10 тисяч осіб".

Читайте також: В Одесі спростували російський фейк про замінування Хаджибейської дамби

У ЦПД зауважують, що такі "вкиди" можуть бути інформаційно-психологічною операцією російських загарбників, однак, зважаючи на характер ведення ворогом війни проти України, не можна повністю виключати ймовірності реалізації такого плану.

Читайте також: ЦПД оприлюднив добірку ворожих фейків за минулу добу

Як повідомляв Укрінформ, з метою дискредитації Збройних сил України російські військові здійснюють провокації в Херсонській області – на танках з українськими прапорами обстрілюють захоплені території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-