Нацбанк дозволив учасникам страхового ринку купувати іноземну валюту

Нацбанк дозволив учасникам страхового ринку купувати іноземну валюту

Укрінформ
Національний банк України дозволив страховим компаніям купувати іноземну валюту для здійснення низки страхових виплат за кордоном.

Про це повідомляє пресслужба НБУ, передає Укрінформ.

«Національний банк України розширив перелік виключень із заборони на транскордонні перекази для учасників страхового ринку. З 22 квітня учасникам страхового ринку дозволено купувати іноземну валюту з метою перерахування коштів у валюті», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що 22 квітня набрала чинності постанова правління НБУ «Про внесення змін до постанови правління Національного банку України від 24 лютого 2022 року № 18», згідно з якою, зокрема, іноземну валюту страховим компаніям дозволено купувати з метою перерахування коштів за видами страхування:

Читайте також: Нацбанк обмежив доступ до інформації про учасників ринку небанківських фінпослуг
  • медичне страхування за кордоном (операції зі здійснення страхової виплати за договорами страхування осіб, що виїжджають за кордон, на рахунки асистуючих компаній- нерезидентів);
  • "Зелена картка" (операції Моторного (транспортного) страхового бюро України з оплати страхових платежів за договорами перестрахування та страхових виплат постраждалим чи вимог до компенсації таких виплат за договорами міжнародного страхування "Зелена картка").

Як повідомлялося, голова правління НБУ Кирило Шевченко анонсував перегляд обмежень в роботі банківської системи України з огляду на її стабільну роботу. Йшлося, втому числі, про послаблення щодо валютообмінних операцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-