Ворог продовжує бомбардувати «Азовсталь»

Ворог продовжує бомбардувати «Азовсталь»

Укрінформ
У Маріуполі війська рф продовжують спроби знищити військових і цивільних, які перебувають на території комбінату «Азовсталь», - просто зараз тривають обстріли і бомбардування.

Про це повідомляє в Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Маріуполь на зараз. Прямо зараз відбувається бомбардування та обстріл території Азовсталі... Я певен - окупанти не зупиняться до повного знищення всіх, хто всередині Азовсталі. Ані наших захисників. Ані цивільних», - написав Андрющенко.

Він вважає, що лише зовнішнє втручання та забезпечення гарантій безпеки з боку іноземних партнерів здатне реально врятувати маріупольців та їхніх оборонців.

Також радник мера зазначив, що в місті точаться бої в районі трамвайного депо, яке знаходиться на значній відстані від території «Азовсталі». Це доводить безпідставність російських заяв про нібито повний контроль над містом.

Як повідомляв Укрінформ, на території заводу «Азовсталь» у Маріуполі перебувають близько 1000 цивільних та українські військові, серед яких близько 500 поранених. Українська влада вимагає від росіян забезпечити терміновий гуманітарний коридор з металургійного комбінату.

Читайте також: путін наказав припинити штурм «Азовсталі» і встановити блокаду

Агресія росії спричинила в місті одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Маріупольський міський голова раніше заявляв, що з початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. За даними Головного управління розвідки МОУ, у Маріуполі зафіксовано перебування 13 російських мобільних крематоріїв для зачистки вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців. Усіх потенційних свідків звірств загарбники намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити.

Із заблокованого російськими загарбниками Маріуполя загалом з 24 лютого евакуювалися на підконтрольну українській владі територію близько 150 тисяч мешканців, залишаються у місті ще близько 120 тисяч. Спроби евакуювати цивільних тривають.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», українська морська піхота, мотострілки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-