рф вже втратила половину своїх батальйонно-тактичних груп в Україні - генерал США

рф вже втратила половину своїх батальйонно-тактичних груп в Україні - генерал США

Укрінформ
У росії залишилося лише 50% від тих батальйонних тактичних груп, які вона мала на початку війни.

Про це в інтерв'ю ТСН сказав бригадний генерал у відставці, старший науковий співробітник Центру Белфер при Гарвардській школі Кеннеді Кевін Раян, передає Укрінформ.

"Із приблизно 160 батальйонних тактичних груп, які росія мала на початку війни, 120-130 вступили у війну, намагалися потрапити до України. З цих 120-130, за останніми підрахунками, після того, як підрозділи почали відходити від Києва, росіяни мали приблизно 70-80 батальйонних тактичних груп. Отже, це значні втрати. Тобто у росії залишилося в наявності лише 50% від тих батальйонних тактичних груп, які вона мала на початку", - сказав Раян.

Читайте також: Штати зосередять санкції насамперед проти сектора ВПК росії – Мінфін

За його словами, російська армія зазнала величезних втрат з точки зору своєї бойової сили.

"І найголовніше, що у них, здається, немає контрактників чи добровольців та підрозділів, щоб поповнити ці втрати. Отже, годинник цокає проти армії президента Путіна. Вони втрачають війська і частини. І схоже, що вони не можуть створити нові війська та підрозділи на заміну", - зазначив він.

Читайте також: Зеленський: Звільнення всієї України - лише питання часу

Бригадний генерал у відставці також проаналізував, чи можливо, на його думку, зараз деблокувати Маріуполь та звільнити Херсон.

"Бойові дії в Маріуполі та Херсоні важливі з точки зору мети російських військових отримати єдину смугу землі вздовж південного кордону України, щоб відрізати Україну від Чорного моря. Оборона в Маріуполі приголомшлива. Це дивовижне досягнення, що українські військові досі там тримаються. Я не знаю, як довго це ще може продовжуватися. Бо вони майже повністю оточені. Проте ми маємо пам'ятати з історії, що існують приклади, як маленькі групи трималися багато тижнів і місяців", - сказав він.

Читайте також: Рашисти скидають надважкі бомби на укриття із цивільними на «Азовсталі»

Раян зазначив, що Херсон також надзвичайно важливий.

"Бо Херсон та Миколаїв є двома "шлюзами" для подальшого просування сухопутних військ Росії до Одеси. Те, що вони досі не під повним контролем російських військових, також є великою заслугою українських бійців, і це блокує реалізацію Путіним його стратегічної мети у південній частині України", - пояснив він.

Читайте також: На півдні українські захисники знищили 28 загарбників і п'ять одиниць техніки

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Країна дає відсіч російським загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-