путін надав почесне звання 64-й бригаді за «різанину в Бучі»

путін надав почесне звання 64-й бригаді за «різанину в Бучі»

Укрінформ
Президент росії володимир путін присвоїв почесне звання «гвардійської» 64-й окремій мотострілецькій бригаді, яка чинила масові вбивства мирних жителів у Бучі Київської області.

Як передає Укрінформ, указ про це розміщено на офіційному порталі правової інформації.

У документі заявлено, що звання «гвардійської» бригаді присвоєно «за масовий героїзм та відвагу, стійкість та мужність, виявлені особовим складом бригади у бойових діях з захисту Вітчизни та державних інтересів в умовах збройних конфліктів».

Фото: Фокус
Фото: Фокус

Як повідомлялось, 4 квітня Головне управління розвідки Міністерства оборони України опублікувало список військових підрозділів, які були в Бучі та вчиняли звірства. Серед них, зокрема, і 64 ОМСБр, яка входить до складу 35-ї загальновійськової армії російської федерації. 

За даними розвідки, 64-ту бригаду повертають в Україну - їх очікують «спеціальні завдання». Перше з них: залякування жителів населених пунктів України. Ті, хто чинив злочини геноциду в Бучі можуть повторити це знову в інших містах.

 Ще одна мета швидкого повернення військових – швидка «утилізація» непотрібних свідків. Тобто, передислокація на таку ділянку фронту, де у них не буде шансів залишитися живими, щоб унеможливити надання свідчень у майбутніх судах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-