ДБР відкрило понад 240 справ щодо держзради та колабораціонізму

ДБР відкрило понад 240 справ щодо держзради та колабораціонізму

Відео
Укрінформ
Державне бюро розслідувань з початку повномасштабної війни російської федерації проти України відкрило понад 240 кримінальних проваджень щодо держзради та колабораціонізму.

Як передає Укрінформ, про це повідомила радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сапьян.

«​Бюро продовжує досудові розслідування у кримінальних провадженнях за фактами держзради, колабораційної діяльності та інших злочинів, що знижують обороноздатність нашої держави в умовах воєнного стану. Станом на 18 квітня, вже зареєстровано понад 240 кримінальних проваджень за держзраду та колабораціонізм», - заявила вона.

За словами речниці, працівники теруправління ДБР у Полтаві розпочали досудове розслідування за фактами колабораційної діяльності кількох представників правоохоронних органів на Харківщині, які добровільно обійняли посади у загарбницьких новоутвореннях «та ще й спонукають своїх колег до держзради».

Читайте також: російський генерал відмивав гроші в Україні через ексдепутата Киву

Крім цього, на Одещині вдалося викрити та припинити масштабну схему із нелегальної реалізації майна, яке першочергово передавалося для потреб Збройних сил України. Посадовці підробляли документи та намагалися продати товар, загальна ринкова вартість якого складає близько 500 тис. доларів США. 

«​Щодо теми колаборантів і держрадників, хотіла б зазначити конкретну цифру, що наразі уже вручено близько 40 підозр, інші – у процесі. Збирається доказова база слідчими ДБР. І навіть обираються запобіжні заходи – заочно, як у випадку з колишнім народним депутатом Кивою», - зазначила Сапьян.

У Держбюро застерігають усіх чиновників та правоохоронців від співпраці з російсько-загарбницькими військами та наголошують на невідворотності суворого покарання за такі злочини. «Коротка вигода від служіння окупантам перетвориться на ганебне та тривале ув’язнення», - заявила радниця з комунікацій ДБР.

Як повідомлялося, Державне бюро розслідувань (ДБР) розслідує понад 230 проваджень за державну зраду, дві третини з яких - у Донецькій та Луганській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-