Україна планує залучити до розмінування іноземних фахівців - Монастирський

Україна планує залучити до розмінування іноземних фахівців - Монастирський

Укрінформ
Україна збільшить чисельність піротехніків на 400 осіб та розраховує на залучення до розмінування команд іноземних фахівців.

Про це міністр внутрішніх справ Денис Монастирський сказав в ефірі телемарафону, передає кореспондент Укрінформу.

"Уряд вирішив фактично вдвічі збільшити кількість піротехніків. Сьогодні буде прийнята відповідна постанова уряду, і до 400 піротехніків додатково буде долучено до роботи. Крім того, ми розраховуємо на залучення міжнародних команд у найближчі два тижні зі США, Канади, Португалії, низки європейських країн, які приїдуть зі своєю технікою і допоможуть розміновувати будинки", - розповів Монастирський.

Він додав, що за загальним правилом один день активних бойових дій фактично дорівнює тридцяти дням розмінування. За словами міністра, щодня піротехніки ДСНС вилучають понад 5 тисяч вибухонебезпечних предметів. Це дуже багато, тому Україна звернулася до світової спільноти, європейців, американців, канадців, щоб вони допомогли своїми фахівцями та технікою пришвидшити розмінування.

Читайте також: Україні потрібно більше вибухотехніків - МВС

24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл.

ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-