Поліція зареєструвала понад шість тисяч справ у зв’язку з воєнними злочинами рф

Поліція зареєструвала понад шість тисяч справ у зв’язку з воєнними злочинами рф

Укрінформ
Нацполіція зареєструвала понад шість тисяч кримінальних проваджень у зв’язку з воєнними злочинами росії, це 95% усіх кримінальних проваджень на національному рівні.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" сказав перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін, передає Укрінформ.

"На сьогодні органи Нацполіції зареєстрували більше шести тисяч кримінальних проваджень, пов'язаних із вчиненням російськими окупаційними військами воєнних злочинів. Хотів би зазначити, що це близько 95% усіх кримінальних проваджень, зареєстрованих на національному рівні", - сказав Єнін.

Він додав, що МВС нині максимально використовує всі можливості національної юрисдикції і співпрацює з міжнародним прокурором Міжнародного кримінального суду.

Окрім того, Єнін наголосив, що Нацполіція також активно протидіє роботі диверсійно-розвідувальних груп.

"На сьогодні органами Нацполіції затримано 640 диверсантів, які були у, попередньо, 98 диверсійно-розвідувальних групах, і левова частка так само затримана на території України. Більша частина з них передана до органів СБУ для подальшого розслідування", - поінформував Єнін.

Читайте також: Визволену Київщину розміновують і зачищають від ДРГ – Маляр

Водночас, за його словами, найближчим часом очікується активізація російської розвідувальної діяльності в Україні.

"На основі повідомлень громадян нами було затримано значну частину представників потенційних диверсійно-розвідувальних груп, і з урахуванням тієї інформації, яку ми маємо від наших розвідувальних органів, протягом найближчого часу ми очікуємо активізацію розвідувальної діяльності російської федерації на території України", - сказав Єнін.

Він додав, що не всі повідомлення громадян про підозрілих осіб підтверджуються, але в нинішній ситуації краще бути пильними і спростовувати зайві підозри.

Як повідомляв Укрінформ, міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський заявив, що правоохоронці наразі фіксують щоденне зростання кількості цивільних осіб, які загинули через дії рф в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-