Забирають зі складів стару техніку: росіяни завершують підготовку до нового наступу

Забирають зі складів стару техніку: росіяни завершують підготовку до нового наступу

Дані Генштабу
Укрінформ
росія намагається завершити підготовку до наступальної операції на сході України, продовжуючи нарощування авіаційного угруповання та системи управління військами.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб ЗСУ повідомляє у Фейсбуці.

Зазначається, що для ведення бойових дій на території України росіяни здійснюють підготовку додаткових підрозділів зі складу північного флоту та 8-ї загальновійськової армії південного військового округу збройних сил російської федерації. Для забезпечення підрозділів військовою технікою здійснюються заходи зі зняття з тривалого зберігання на складах.

За наявною інформацією, у 126-й окремій бригаді берегової оборони (Перевальне) та 127-й окремій розвідувальній бригаді (Севастополь) втрати складають понад 50 відсотків особового складу.

За даними Генштабу ЗСУ, командуванню російської армії не вдається виконати плани з мобілізації людського ресурсу у північно-кавказькому регіоні для участі у війні проти України. Основною причиною є небажання населення зазначеного регіону брати участь у бойових діях.

У зв’язку з ситуацією, що склалася з комплектуванням особовим складом бойових підрозділів, командування збройних сил російської федерації планує почати новий процес мобілізації на національному рівні. За задумом, мобілізація, з метою її приховування, буде проводитись паралельно з плановим призовом на військову службу, інформує Генштаб.

Також повідомляється, що на Волинському та Поліському напрямках ситуація змін не зазнала. Спостерігається переміщення підрозділів 36-ї загальновійськової армії Східного військового округу залізницею з Гомельської області республіки білорусь. Зберігається загроза ракетних ударів з території білорусі по об’єктах України.

Читайте також: Сьогодні російська армія в активній фазі підготовки до наступу – Міноборони

На Сіверському напрямку противник проводить перегрупування підрозділів з їх зосередженням у прикордонних з Україною районах. З території Брянської та Курської областей відбувається переміщення у Бєлгородську і Воронезьку області росії.

На Слобожанському напрямку армія рф проводить розвідку ймовірних напрямків наступу, нарощує систему розвідки та медичного забезпечення. Також росіяни поповнюють запаси.

Продовжується часткове блокування та обстріли Харкова.

У Бєлгороді (росія - ред.) росіяни розгорнули підрозділ інформаційно-психологічних операцій збройних сил рф для психологічного впливу на підрозділи сил оборони України та цивільне населення Харківської області для припинення опору.

росіяни продовжують підготовку до активних дій в районах населених пунктів Слов’янськ та Барвінкове.

На Донецькому напрямку армія рф, за підтримки авіації та артилерії, продовжує наступ на окремих напрямках. Основні зусилля зосереджує на встановленні контролю над населеними пунктами Попасна, Рубіжне, Сєвєродонецьк та Слов’янськ.

Читайте також: Міноборони: у Київ повертатися зарано - існує загроза ракетних ударів

Противник здійснював спроби прориву української оборони в районах населених пунктів Рубіжне, Новотошківське і Мар’їнка. Успіху не мав. Продовжував завдавати авіаційних ударів по Маріуполю.

На Південнобузькому напрямку змін в обстановці не відбулося.

В Чорноморській та Азовській операційних зонах корабельні угруповання противника продовжують виконувати завдання щодо ізоляції району ведення бойових дій та розвідки.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська з 24 лютого по 14 квітня втратили вже близько 19 900 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-