Щодня через війну травмуються сотні українців - Зеленська

Щодня через війну травмуються сотні українців - Зеленська

Фото
Укрінформ
Щоденно через війну травмуються сотні українців, зростає кількість людей з інвалідністю.

Про це написала дружина Президента Олена Зеленська у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Щодня війна важко травмує сотні українців різного віку та статі. Людей з інвалідністю стає більше. Тим, хто ще вчора її не мав, доводиться звикати до нового способу життя. Їм потрібна реабілітація – і психологічна, і фізична», - зазначила Зеленська.

 

Перша леді розповіла історії 15-річної Маші Фещенко із Запорізької області, яка втратила ногу після ворожого обстрілу, сценариста і військового із Чернігова Юрія Вєткіна, який у результаті танкової атаки залишився без ноги, та Олександра Чекмарьова, який втратив ногу при спробі виїхати із захопленої Бучі, коли його автівку розстріляв російський БТР, й дружина та сини якого загинули.

Олена Зеленська вважає, що зазвичай інвалідність сприймається як те, з чим чогось не можна, але час поставити питання інакше, що з нею багато чого можна.

У цьому контексті вона нагадала, Україна переходить на нову систему реабілітації для наших громадян – Міжнародну класифікацію функціонування, обмеження життєдіяльності та здоров’я (МКФ).

Читайте також: Зеленська – в інтерв’ю CNN: Мішенню для російських військ є кожен українець

Дружина Президента пояснила, що нині Міністерством охорони здоров'я разом із НСЗУ та за підтримки експертів розробляється спеціальний електронний документ – Індивідуальний реабілітаційний план, який буде в кожного, хто цього потребує, та дасть змогу людям з інвалідністю відновитися й повернутися до активного життя – суспільного й особистого.

«Війна може травмувати. Але в наших силах – перетворити травму на силу. Саме так переможемо», - підкреслила Олена Зеленська.

В Україні триває 49-а доба повномасштабного вторгнення російської федерації, війська якої обстрілюють і знищують ключові об'єкти критичної та цивільної інфраструктури, жорстоко вбивають українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-