рф вкидає маніпуляції для звинувачення України в «інсценуваннях» загибелі цивільних

рф вкидає маніпуляції для звинувачення України в «інсценуваннях» загибелі цивільних

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при РНБО України застерігає: рф систематично просуває інформаційні маніпуляції щодо розкриття власних злочинів в Україні, називаючи точні дані, за яких вони були вчинені.

Про це йдеться у повідомленні Центру, передає Укрінформ.

"Такі повідомлення росія вкидає для подальшого звинувачення України в "інсценуваннях" загибелі цивільних жителів", - йдеться у повідомленні.

Приклад такої інформаційної маніпуляції був опублікований російським інформагентством ТАСС: “В подвал одного из жилых домов в Нижней Сыроватке сейчас стаскивают тела, которые "будут представлены как якобы очередные жертвы российской армии". По замыслу "британских режиссеров", подразделения российских войск при отходе якобы массово убивали мирных жителей”.

Читайте також: кремль розгорнув дезінформаційну кампанію про начебто «перемогу» у війні

Такі маніпуляції непоодинокі, майже щодня рф повідомляє про місця та начебто “розвіддані про знімальні майданчики та режисерів”, що "розміщують трупи для найкращого кадру", не уточнюючи тільки, звідки з'явились ці тіла померлих цивільних.

Закликаємо всіх інформаційних воїнів фіксувати кожне таке повідомлення.

Як повідомляв Укрінформ, кремлівські ЗМІ на міжнародній арені заявляють, що Україна готує провокацію з "масовим знищенням жителів ОРДЛО".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-