Розмінування потребує майже половина території України — ДСНС

Розмінування потребує майже половина території України — ДСНС

Укрінформ
За оцінками ДСНС, розмінування потребує близько 300 тис. кв. км території України, тобто майже половина площі країни.

Про це на брифінгу сказав начальник управління організації піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування ДСНС Олег Бондар, передає кореспондент Укрінформу.

«На сьогодні ми провели орієнтовний аналіз територій, на яких необхідно зробити комплекс заходів з гуманітарного розмінування, а це технічне обстеження території. За нашими попередніми оцінками, це близько 300 тисяч квадратних кілометрів, якщо ми всі розуміємо, це майже половина території нашої країни», - сказав Бондар.

Він додав, що в системі ДСНС працює 103 окремих розрахунки піротехнічних підрозділів, загальна кількість піротехніків - близько 550 осіб.

В середньому за добу піротехнічними підрозділами щоденно вилучається і знешкоджується від 2 до 6 тисяч вибухонебезпечних предметів.

«У порівнянні з періодами до російського вторгнення ці показники зросли майже в 10 разів», - сказав Бондар.

Так, за його словами, за 10 квітня було 177 залучень піротехнічних підрозділів, знешкоджено близько двох тисяч вибухонебезпечних предметів і обстежено площу 286 гектарів.

Всього з початку війни ДСНС здійснило понад 6 тисяч залучень, знешкоджено понад 48 тисяч боєприпасів, в тому числі близько двох тисяч авіабомб різного калібру. Обстежено та очищено територію площею понад сім тисяч гектарів.

На сьогодні основні зусилля піротехнічних підрозділів зосереджені на Ірпінсько-Бучанському, Броварському, Чернігівському, Ніжинському напрямках, у Сумській області - в Тростянці та інших населених пунктах.

Також у Харкові, попри щоденні обстріли, підрозділи ДСНС продовжують виконувати роботу з вилучення вибухонебезпечних предметів.

Читайте також: У Харкові вибухають російські міни сповільненої дії, розкидані біля будинків

Як повідомляв Укрінформ, у Бучанському, Броварському та Бориспільському районах Київської області для вилучення вибухонебезпечних предметів залучено 20 піротехнічних розрахунків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-