Монастирський сказав, коли оприлюднять дані про загиблих на Київщині

Монастирський сказав, коли оприлюднять дані про загиблих на Київщині

Укрінформ
Про будь-які цифри щодо кількості цивільних жертв російської агресії у населених пунктах Київській області можна буде говорити не раніше, ніж за два тижні.

Про це сказав міністр внутрішніх справ Денис Монастирський в ефірі телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наразі треба утриматись від конкретних цифр і почекати. Цифри будуть, на жаль, великими, ми їх обов'язково оприлюднимо», - сказав Монастирський.

Він пояснив, що про цифри можна буде говорити не раніше, ніж за два тижні, адже завали ще розбираються. Монастирський повідомив, що до цього процесу долучились і волонтери. «Вже зголосились понад 5 тисяч добровольців, які виїжджають щодня і допомагають рятувальникам розбирати завали», - повідомив міністр.

Читайте також: Заміновані будинки, погреби: де на Київщині сапери знаходять вибухівку

За його словами, в Київській області на сьогодні працюють 17 груп піротехніків ДСНС, які тільки за минулу добу виявили 6500 вибухонебезпечних предметів.

Міністр уточнив, що залучення волонтерів відбувається лише там де це можливо. Наприклад, у багатоповерхівках вони заходять після саперів і рятувальників та допомагають дістатися до тіл під завалами, у тих місцях, де не можна працювати технікою.

«Це відбувається два-чотири дні на одному об’єкті. Наприклад, у Бородянці таких будівель вісім. Вони зруйновані, і під завалами можуть бути люди», - додав міністр.

Читайте також: Україна оперативно відбудує всі зруйновані будинки на Київщині – Єрмак

Як повідомляв Укрінформ, Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були звільнені від російських загарбників. У звільнених містах та селах зафіксовано масові вбивства росіянами цивільних осіб. Зокрема, у Бучі виявили братську могилу, де поховано майже 300 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-