В Україні від обстрілів пошкоджені 307 закладів охорони здоров'я

В Україні від обстрілів пошкоджені 307 закладів охорони здоров'я

Укрінформ
Від початку повномасштабного вторгнення в Україну російські загарбники пошкодили 307 закладів охорони здоров'я, 21 лікарня знищена повністю.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в ефірі телемарафону, передає кореспондент Укрінформу.

"Загалом від початку війни російські окупанти пошкодили 307 закладів охорони здоров'я, в цю цифру входять і центри первинної медико-санітарної допомоги. 21 лікарня знищена повністю, вони відновленню не підлягають, на їх місці потрібно буде будувати нові", - сказав міністр.

За його словами, у пошкоджених лікарнях, залежно від рівня руйнувань, лікарі з одного корпусу часто переходять у вцілілий, щоби про це надання медичної допомоги не зупинявся.

Ляшко зазначив, що з Донецької та Луганської областей багато пацієнтів евакуювали в безпечніші місця.

Він також наголосив на необхідності розгортати польові шпиталі у західних регіонах, адже у зоні бойових дій людям надають на місці лише першу медичну допомогу, а потім евакуюють.

Читайте також: Стадіон, база, офіс і тренувальні поля ФК «Маріуполь» знищені окупантами

За словами міністра, після деокупації міст департаменти охорони здоров'я обласних адміністрацій аналізують ситуацію і вирішують, чи є потреба в розгортанні польового шпиталю. Наприклад, у селищі Макарів Київської області була знищена амбулаторія і пошкоджена центральна районна лікарня, тож туди вже відправили спеціальну бригаду, яка надає медичну допомогу в обладнаних приміщеннях.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Читайте також: «Лікарі без кордонів» допомагатимуть евакуйовувати осіб похилого віку

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-