Росія вручає «повістки» депортованим чоловікам з Маріуполя до рф та ОРДО – Кириленко

Росія вручає «повістки» депортованим чоловікам з Маріуполя до рф та ОРДО – Кириленко

Укрінформ
Депортованим чоловікам з Маріуполя до російської федерації та ОРДО вручають «повістки».

Про це заявив керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко під час пресбрифінгу в UkraineMediaCentre Kyiv, передає кореспондент Укрінформу.

«Дійсно, рашисти з кожним днем ускладнюють евакуацію з Маріуполя. Тільки жінкам та дітям дозволяють. А чоловіків або лишають у місті Маріуполі, або вимушують виїжджати на неконтрольовану Україною територію, або на територію російської федерації.

Потім трапляються випадки, що людям приходять повістки про "призов" від так званої «днр»... Тільки уявіть собі, щоб місцеве населення з частини території, підконтрольної Україні, йшло воювати проти Збройних сил України» - зазначив очільник області.

Він також уточнив, що місцеперебування мешканців заблокованого Маріуполя після того, як їх депортують загарбники, дуже складно відстежити. 

Як повідомлялося, Уповноважена Верховна Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що має свідчення про викрадення російськими військовими цивільних українців, яких тепер показують у російських ЗМІ як «полонених» військовослужбовців ЗСУ. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-