російські загарбники вивозять з білорусі викрадені в Україні автівки

російські загарбники вивозять з білорусі викрадені в Україні автівки

Фото, відео
Укрінформ
Російські солдати, які займалися мародерством на тимчасово захопленій території України, почали вивозити з білорусі в рф викрадені авто. Вони також скуповують в білорусі золото й техніку, обмінявши в місцевих банках крадені пачки гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Motolko.Help білоруського журналіста Антона Мотолько.

«Серед тих машин з розпізнавальними знаками «V», які рухаються з боку України вглиб території білорусі (після початку відступу військ зс росії з території України) є й ті, які вкрадені в українських громадян», – йдеться у повідомленні, ілюстрованому відеозаписом.

Також приблизно о 06:00 5 квітня було зафіксовано велику колону техніки зс росії, яка рухалася від Гомеля у напрямку до кордону білорусі з рф. У ній, крім військової техніки, пересувалися як легкові, так і вантажні цивільні автомобілі без номерів і з розпізнавальним знаком «V».

При цьому серед вантажних машин був автомобіль, який був брендований логотипом української торговельної марки «Гаврилівські курчата» з відірваними українськими держномерами. Є велика ймовірність, що в таких вантажівках, а також на військових КамАЗах та Уралах росіянами перевозилося награбоване в українців майно.

Видання наводить список з 12 машин з фотографіями, які, ймовірно, вкрадені в українців і вивозяться в росію.

Також повідомляється про факти, коли російські солдати-мародери продають пачки вкрадених українських гривень. «Про те, що у російських солдатів стало несподівано багато грошей, свідчить і їхня активність, яка різко зросла, в ТЦ «Катапульта» і «Бобровський» у Мозирі (Гомельська область, білорусь). За словами місцевих жителів, солдати скуповують техніку в магазинах електроніки та золото в ювелірних магазинах, куди вони ходять за покупками групами по 6-10 осіб», – йдеться у повідомленні.

Також публікується відео з вечірки російських військових у мозирському розважальному центрі «Спутник», на якому вони співають пісню «Родина» гурту "ДДТ" Юрія Шевчука: «Родина! Еду я на родину. Пусть кричат «Уродина». А она нам нравится, спящая красавица».

Раніше, 3 квітня, інший медіапроєкт Антона Мотолько "Беларускі Гаюн" оприлюднив понад 3 години відеозапису з камери спостереження у відділенні служби доставки "СДЕК" у Мозирі в білорусі, неподалік державного кордону з Україною. На відео чітко видно обличчя та деякі шеврони на рукавах окупантів. Загарбники оформляли доставку додому майна, награбованого в Україні.

4 квітня "Беларускі Гаюн" вдалося отримати номери телефонів, військові частини та міста проживання російських окупантів, які оформляли доставку награбованих речей українців у Мозирі.

Як повідомлялося, президент рф володимир путін 24 лютого оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Воно здійснювалося та здійснюється у тому числі і з території білорусі.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Країна дає відсіч загарбникам.

Після початку війни росія та білорусь були піддані масштабним санкціям з боку світової спільноти.

Фото, відео: motolko.help

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-