Наразі відомо про понад 400 убитих цивільних на Київщині – Геращенко

Наразі відомо про понад 400 убитих цивільних на Київщині – Геращенко

Укрінформ
На сьогодні відомо про понад 400 вбитих загарбниками цивільних громадян на території Київської області.

Про це повідомив на брифінгу радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, передає кореспондент Укрінформу.

«На цей уже відомо про більш ніж 400 вбитих цивільних громадян на території Київської області. Але цей рахунок буде ставати більшим і більшим», - заявив Геращенко.

За його словами, у Бучі, де окупанти розстрілювали з бронетехніки людей, які не становили їм жодної загрози, після визволення на вулицях виявлено  28 тіл загиблих.

Радник міністра також нагадав, що у селищі Мотижин виявлено місце масового вбивства українців. Загарбниками була вбита сім’я селищного голови Мотижина - сама Ольга Сухенко, її чоловік і син. «І ми досі не можемо знайти її доньку», - зауважив Геращенко.

За його словами, поруч із тілами членів родини Сухенко були тіла ще трьох людей, у тому числі бійця територіальної оборони.

Крім того, у Гостомелі напередодні у побутовому приміщенні однієї з будівель виявлено тіла 11 громадян України, які також були вбиті окупантами.

«І це тільки початок тієї великої роботи, яку розпочала Генпрокуратура України, МВС, СБУ по документуванню злочинів», - сказав Геращенко.

Читайте також: Маляр попередила Європу, що плани путіна - це Буча від Владивостока до Лісабона

Як повідомлялося, Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були визволені від російських загарбників на початку квітня. У визволених містах та селах зафіксовано масові вбивства окупантами цивільних.

Серед знайдених жертв воєнних злочинів російських військ є зґвалтовані жінки, тіла яких намагалися спалити, вбиті представники місцевого самоуправління, діти, літні люди, чоловіки. У багатьох - зв'язані руки, є сліди катувань, багато людей убиті пострілами в потилицю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-