Війна з росією: Денисенко назвав найгарячіші точки

Війна з росією: Денисенко назвав найгарячіші точки

Укрінформ
В Україні наразі найскладніша ситуація у Луганській області, зокрема, у районі Рубіжного та Попасної.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це поінформував радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко в ефірі всеукраїнського телемарафону, відповідаючи на питання, де наразі в Україні найскладніша ситуація.

«Найскладніша ситуація наразі, це, безумовно, на сході України, це, безумовно, Луганщина, це у районі Рубіжного, у районі Попасної… відбувається, по суті, знищення міст. росіяни продовжують, на жаль, робити все те, що вони робили перед тим у Харкові, Сумах, Чернігові, і так далі – це знищення цивільної інфраструктури. І, безумовно, це Маріуполь, який досі під українським прапором, який досі воює», - заявив Денисенко.

Читайте також: росіяни майже знищили Маріуполь та хочуть знищити Одесу - Зеленський

За його словами, наразі також дуже складною є ситуація на напрямку в сторону Слов’янська і Краматорська.

«Це ключові наразі точки узагалі цього етапу цієї війни, і я думаю, власне кажучи, що від боїв на сході багато у чому будуть залежати і результати, як мінімум, цього етапу цієї війни», - поінформував він.

Денисенко нагадав, що раніше керівники Донецької і Луганської ВЦА звернулися до мешканців цих областей із проханням евакуйовуватися.

«Хотів сказати, що всі гуманітарні коридори, які відкриваються, вони оголошуються офіційно державою. Звертайте на це увагу і, якщо є можливість виїжджати саме цими коридорами – обов’язково нею потрібно скористатися. Тому що ми розуміємо, що єдина стратегія рф – це стратегія знищення населених пунктів», - уточнив він.

Окремо Денисенко нагадав, що на сайті ДСНС уже є анкета для добровольців, і що всі ті, хто має можливість, кому дозволяє час, здоров’я і можливості, можуть записатися у добровольці.

Читайте також: Рашисти зосередили зусилля на підготовці наступальної операції на сході

«Бо нам потрібні ваші руки для того, щоб допомогти у розчищенні завалів на Київщини – у Бородянці, Бучі, у Приірпінні. Уже понад 1000 людей записалися, але нам справді потрібні і ваші руки, і ваша допомога», - зазначив радник глави МВС України.

Як повідомлялося, перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін заявив, що у Бородянці Київської області у п’ятницю разом з співробітниками ДСНС почне відновлювальні роботи перша сотня добровольців-рятувальників.

Фото: Evgeniy Maloletka

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-