Українська «Мрія»: знівечений метал і загартована віра в перемогу

Українська «Мрія»: знівечений метал і загартована віра в перемогу

Фотохроніка війни
Укрінформ
Мережею ширяться фото зруйнованого російськими окупантами легендарного літака «Мрія».

Побачити наслідки злочинів рф на військовому аеродромі «Антонов» у Гостомелі вдалося після звільнення Київщини від агресора.

Фото: Ukrainian Witness/Facebook
Фото: Ukrainian Witness/Facebook

Тут знищено літаки Ан-26, Ан-74 та Ан-225, диспетчерську вежу та адмінбудівлю. Пошкоджено літаки Ан-12, Ан-22, Ан-28, Ан-132D та Ан-124-100-150, ангари.

Звістка про спалений унаслідок боїв у Гостомелі найбільший у світі транспортний літак надійшла ще 27 лютого. І після неї вже було багато кадрів, що шокують – численні жертви серед мирного населення, зруйновані села, міста та містечка.

Фото: Ukrainian Witness/Facebook
Фото: Ukrainian Witness/Facebook

«Мрія» для українців символічна. За понад 30 років експлуатації цей літак проявив свої унікальні льотно-технічні характеристики та можливість перевезення надгабаритних вантажів. На Ан-225 встановлено 240 не перекритих світових рекордів. На борту «Мрії» були вантажі цивільного та гуманітарного призначення, вона летіла туди, де часто конче необхідна була допомога.

Фото: Ukrainian Witness/Facebook
Фото: Ukrainian Witness/Facebook

Але навіть після знищення наш гігант продовжує допомагати. Він стимулює проговорювати те, що українську мрію неможливо перемогти і зруйнувати. Бо вона – не лише в металі, а в серці і думках українців. А мрія українців – незалежна Україна, вільна від окупантів. І шлях досягнення цієї мети – перемога над агресором на полі бою.

Уцілілі деякі двигуни, стійки шасі, елементи крила «Мрії» – як символ того, що вона зможе злетіти знову, коли Україна переможе.

Як повідомлялося, Офіс Генерального прокурора поінформував, що під час атаки збройних сил рф унаслідок артилерійського обстрілу військового аеродрому «Антонов» у Гостомелі Київської області було знищено цивільний літак АН-225 «Мрія». За цим фактом розпочато кримінальне провадження.

ДП «Антонов» звернулося до міжнародної авіаційної спільноти та до всіх небайдужих людей із закликом спільними зусиллями відродити легендарний літак Ан-225 «Мрія».

Читайте також: Наслідки «руського миру» в Гостомелі: руїни аеропорту, знищена «Мрія» і ще два літаки

Відновлення літака коштуватиме більш як 3 млрд доларів і потребуватиме тривалого часу.

Як повідомлялося, з 24 лютого триває масштабне російське вторгнення в Україну. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали міст та сіл.

Перше фото: Ukrainian Witness/Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-