Загарбники не пропускають на блокпосту 17 евакуаційних автобусів з Бердянська - Верещук

Загарбники не пропускають на блокпосту 17 евакуаційних автобусів з Бердянська - Верещук

Укрінформ
Віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції окупованих територій Ірина Верещук повідомила, що наразі 17 заповнених людьми автобусів, які виїхали з Бердянська, не пропускають на блокпосту на шляху до Запоріжжя.

Про це вона сказала в ефірі телемарафону, повідомляє Укрінформ.

“Сьогодні, станом на зараз, 17 заповнених людьми автобусів чекають у Василівці; виїхали з Бердянська. Їх не пропускають на блокпосту, але це вже звична практика окупантів, ми знаємо, що робити та як, щоб люди потрапили до Запоріжжя вже увечері”, - зазначила Верещук.

Вона нагадала, що евакуація з Маріуполя “ускладнена тим, що нас не впускають із Бердянська до Маріуполя, і оцей шлях, 84 кілометри, люди мають подолати в якийсь спосіб”.

“І ми чекаємо, де найближче можна було б доїхати - це кільце на в’їзді до Бердянська, там збираємо людей, які сідають в автобуси і через 15 блокпостів, їх уже 15 на шляху, їдемо до Запоріжжя”, - розповіла урядовець.

Водночас вона поінформувала, що “сьогодні спрацювала Луганщина, трішки, бо йдуть постійні обстріли, окупанти не дотримуються режиму припинення вогню.

“Рубіжне, Попасна - потрошку вивозимо (людей - ред.), можна сказати, що рухаємося”, - сказала Верещук.

Вона нагадала, що коли є "відкритий гуманітарний коридор, якщо є оголошення, що це буде централізовано від влади", цією можливістю слід скористатися, бо потім можливості може не бути "декілька днів, а можливо, й тижнів".

“Я дуже раджу, коли коридору нема, або більше - росія говорить про відкриття гуманітарних коридорів, а ми, як влада, цього не підтверджуємо, не користуватися такими коридорами. Це пастка, яка буде коштувати людям життя”, - наголосила Верещук.

Як повідомляв Укрінформ, зранку віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції окупованих територій Ірина Верещук заявила, що 3 квітня триває робота з евакуації людей із Маріуполя до Запоріжжя.

Протягом суботи, 2 квітня, гуманітарними коридорами вдалося евакуювати 4 217 людей. Зокрема, з Маріуполя на власному транспорті виїхали 765 людей.

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-