З Ізюмського району евакуювали ще 1 500 людей

З Ізюмського району евакуювали ще 1 500 людей

Укрінформ
З Ізюмщини на Харківщині, де тривають запеклі бої, 1 квітня вдалося евакуювати ще 1500 людей.

Про це повідомив у Телеграмі голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

«Найзапекліші бої тривають в Ізюмському напрямку. Ворог зрозумів, що битву за Харків уже програв, і тому йде в обхід Ізюма, щоб далі переправитися на Луганську та Донецьку області. Ми працюємо на випередження. Сьогодні з району евакуювали ще 1500 людей, нагадаю, вчора виїхали 2 500 осіб», - зазначив керівник ОВА.

Як повідомлялося, 31 березня проводилася евакуація потягом та на власному автотранспорті з міста Барвінкове, що межує з Ізюмом, виїздили місцеві жителі та мешканці Ізюма, яким вдалося покинути місто до початку блокади з середини березня.

З 26 березня в частині Ізюма перебувають окупаційні війська, які не надають гуманітарних коридорів. За оцінками міської влади, заблокованими залишаються до 20 тис. ізюмчан. У місті немає води, світла, газу та зв’язку. До 80% житлової забудови знищено.

24 лютого президент рф путін оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-