росія вбила в Україні 153 дитини

росія вбила в Україні 153 дитини

Укрінформ
Від початку широкомасштабної збройної агресії рф в Україні внаслідок бойових дій загинуло 153 дитини, щонайменше 245 поранено.

Про це Офіс Генерального прокурора повідомляє у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Майже 400 дітей постраждали в Україні з початку збройної агресії російської федерації. З них 153 загинуло та більш як 245 поранено», - ідеться в повідомленні.

За даними ОГП, найбільше постраждало дітей у Київській області - 73, Донецькій - 65, Харківській - 53, Чернігівській - 43, Миколаївській - 30, Луганській - 31, Запорізькій - 22, Херсонській - 29, Сумській - 16, Житомирській - 15, у Києві - 16.

Дані про загиблих і поранених дітей у Маріуполі та на окремих територіях Київської, Чернігівської та Луганської областей встановлюються.

Повідомляється, що 31 березня від тяжких поранень померла 2-річна дівчинка з Лисичанська Луганської області, яка разом зі своїм 7-річним братом напередодні отримали тяжкі поранення.

Того ж дня на Донеччині до лікувального закладу доставили 5 неповнолітніх, які зазнали поранення внаслідок обстрілу.

За даними ОГП, унаслідок бомбардування та обстрілів в Україні пошкоджено 859 закладів освіти, 83 з них зруйновано повністю. Найгірша ситуація у Донецькій, Харківській, Миколаївській, Сумській, Київській, Херсонській, Житомирській, Чернігівській областях та Києві.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Фото: Стас Юрченко, Ґрати

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-