Близько 300 сирійських найманців вже прибули до рф воювати з Україною - NYT

Близько 300 сирійських найманців вже прибули до рф воювати з Україною - NYT

Укрінформ
Сотні сирійських бойовиків прямують до росії для участі у війні проти України, а перші 300 з них вже прибули до рф.

Про це передає Укрінформ з посиланням на The New York Times.

Перший контингент з близько 300 осіб уже прибув до рф для проходження військового вишколу перед відправкою в Україну. Ідеться про військових підрозділу сирійської армії, який тісно співпрацює з рашистами, котрі воювали в Сирії на боці Башара Асада під час сирійської війни.

Ще чимало бойовиків на підході. Вербувальники по всій Сирії складають списки охочих, яких має перевірити сирійська служба безпеки, перед тим як передати росії.

Відзначається, що мотивацією участі сирійських бойовиків у війні є гроші. Вербувальники обіцяють, що їх не залучатимуть до бойових дій, а доручатимуть їм, наприклад, охорону складів чи паливних баз.

Вербувальник на умовах анонімності розповів, що росіяни для війни в Україні хочуть завербувати 16 тисяч сирійців. За його словами, це мають бути чоловіки у віці від 20 до 45 років й важити від 50 до 90 кг. Перевагу віддають тим, хто має бойовий досвід. Їм обіцяють платню від 1000 до 2000 доларів на місяць.

Приблизно 300 солдатів, які вже перебувають у Росії, представляють 25-ту дивізію сирійської армії, відому як Tiger Forces, що вважається елітною й тісно співпрацює з російськими військовими. Рашисти запропонували їм жалування 1200 доларів на місяць протягом шести місяців з премією 3000 доларів після повернення до Сирії.

У разі смерті їхнім сім’ям обіцяно 2800 доларів, плюс по 600 дол. на місяць упродовж року.

Нагадаємо: в останні роки внаслідок війни Сирія перетворилася на експортера найманців. Їх посилають у гарячі точки в Лівію, Азербайджан, Центральноафриканську Республіку, а тепер і в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-