рф намагається створити нове угруповання військ на Слобожанському напрямку

рф намагається створити нове угруповання військ на Слобожанському напрямку

Дані Генштабу
Укрінформ
Російські загарбники намагаються створити нове угруповання військ на Слобожанському напрямку.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

«Російські окупаційні війська намагаються створити нове угруповання військ на Слобожанському напрямку з метою встановлення контролю над частинами територій Харківської, Луганської та Донецької областей, включаючи блокаду міст Слов’янськ та Краматорськ», - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що ворог продовжує атакувати місто Попасна, імовірно, з метою відволікання уваги військового керівництва України від спроб встановлення контролю над Ізюмом та Маріуполем.

На Сіверському напрямку фіксується перекидання до білоруського міста Гомель найманців з країн Близького Сходу.

За отриманою інформацією, 29 березня перекинуто 200 найманців до військового аеродрому Гомель. Крім того, росія продовжує перекидання ракетних підрозділів до білорусі з метою збільшення інтенсивності обстрілів балістичними ракетами населених пунктів та об’єктів інфраструктури на території України.

Так, в районі Гомеля виявлено прибуття трьох ракетних комплексів «Іскандер» та двох комплексів ППО «С-300» для їх прикриття.

У Генштабі також зазначили, що ворог, залишаючи військову техніку на території України, все частіше вдається до її мінування. Крім того, почастішали випадки використання противником мін-пасток.

«На тимчасово зайнятих противником територіях він продовжує обмеження пересування місцевого населення, російські загарбники беруть громадян України у заручники та здійснюють вивезення награбованих у мирних громадян товарів», - заявили у Генштабі ЗСУ.

Крім того, повідомляється, що у російській федерації розпочалась практика подання до судових установ заяв на військове керівництво родичами загиблих у війні з Україною російських військовослужбовців. Зокрема, подібний випадок подачі до суду на командира зафіксовано у 752-у мотострілецькому полку зі складу 3-ї мотострілецької дивізії 20-ї загальновійськової армії Західного воєнного округу.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Воно здійснювалося і здійснюється у тому числі і з території білорусі.

Після початку війни проти росії і білорусі були запроваджені масштабні та всебічні санкції з боку світової спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-