Ситуація на Луганщині загострюється - Гайдай

Ситуація на Луганщині загострюється - Гайдай

Укрінформ
Унаслідок активізації дій російських агресорів ситуація на Луганщині загострюється - за день від ворожих атак загинули двоє людей, поранені п'ятеро.

Про це повідомив у Фейсбуці очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай, передає Укрінформ.

"Важкий день. Росіяни посилили "асвабаждєніє". Чесно і відкрито: в нас загострення, ситуація важка. Орки як почали масовано обстрілювати о 6-й ранку область, так і не спинялися. Сьогодні дісталося всім вільним містам. У Попасній - авіація, в Лисичанську - артилерія. Двоє загиблих, п‘ятеро поранені, 21 врятовано - народилися в сорочці", - написав очільник ОВА.

Також він сказав про двох дітей - одного і семи років - яким загрожує ампутація обох ніг. За словами Гайдая, їх у тяжкому стані доправили до лікарні сусідньої області.

У зв'язку із посиленням воєнних дій Гайдай радить мирним жителям евакуюватися, поки це можливо.

"Вибір їхати чи не їхати з області кожен робить самостійно, орієнтуючись на власні обставини, але ми не можемо втрачати вас. Подбайте про себе, подбайте про ваших дітей. Сидіти і чекати доброти ворога - не на часі, орки прийшли вбивати, і виконують свою місію щодня. Нині хочуть вбивати ще більше, цей день - яскравий приклад", - зауважив Гайдай.

При цьому він висловив упевненість, що українська армія не віддасть ворогу Луганщину, і з часом усі, хто виїхав, зможуть повернутися додому.

Як повідомляв Укрінформ, близько 6:30 30 березня російські загарбники обстріляли з важкого озброєння житлові квартали Лисичанська Луганської області, пізніше - дитячий садок. Унаслідок артилерійського обстрілу Лисичанська близько 10:00 було поранено батьків з двома дітьми: у дівчинки 2020 року народження - вогнепальне осколкове поранення черевної порожнини, вогнепальні осколкові поранення обох ніг з пошкодженням кісток і судинно-нервових пучків, у хлопчика 2014 року народження - множинні вогнепальні осколкові поранення з роздробленням обох стоп та гомілок.

24 лютого президент рф путін розпочав широкомасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, житлові будинки.

Фото: Луганська ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-