путін заборонив купувати іноземне програмне забезпечення для об'єктів критичної інфраструктури

путін заборонив купувати іноземне програмне забезпечення для об'єктів критичної інфраструктури

Укрінформ
Держзамовникам рф з 31 березня 2022 року забороняється купувати іноземне програмне забезпечення для критичної інформаційної інфраструктури та послуги з його обслуговування "без погодження з федеральним органом, уповноваженим урядом".

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на указ президента рф володимира путіна.

Цим самим указом органам державної влади росії забороняється з 1 січня 2025 року використовувати іноземне програмне забезпечення на об'єктах критичної інформаційної інфраструктури.

Російський уряд, йдеться в указі, в шестимісячний термін має забезпечити створення науково-виробничого об'єднання, яке займеться розробкою програмного забезпечення для критичної інформаційної інфраструктури та його обслуговуванням.

Який орган виконавчої влади даватиме дозвіл на закупівлю іноземного ПЗ, в указі не уточнюється. Ймовірно, це буде визначено окремим рішенням уряду.

Виняток зроблено для організацій з муніципальною участю.

До об'єктів критичної інформаційної інфраструктури, згідно з ухваленим у 2017 році законом рф, належать інформаційні системи, телекомунікаційні мережі та автоматизовані системи управління технологічними процесами, які використовуються державними органами та російськими компаніями у сферах оборони, охорони здоров'я, транспорту, зв'язку, фінансів, енергетики та в різних галузях промисловості.

Як повідомлялося, президент рф володимир путін 24 лютого оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Країна дає відсіч загарбникам.

Після початку війни росія була піддана масштабним та всебічним санкціям з боку світової спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-