З Ізюма, де не припиняються обстріли, не можуть виїхати 20 тисяч жителів

З Ізюма, де не припиняються обстріли, не можуть виїхати 20 тисяч жителів

Укрінформ
На Харківщині з міста Ізюм, частину якого зайняли російські загарбники й де не припиняються обстріли, загалом вдалося врятувати 3 тис. громадян, фактично заручниками залишаються 20 тис. мешканців, яким неможливо доставити гуманітарну допомогу.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу сказав начальник Управління молоді, спорту та іміджевих проєктів Ізюмської міської ради Максим Стрельник.

«Врятовано 3 тисячі, їх встигли організовано евакуювати. А в місті залишилось близько 20 тис. ізюмчан. Ідуть бої. Окупанти відмовляють у гуманітарних коридорах», - повідомив Стрельник.

Зазначається, що зв’язку з містянами немає. Порахувати кількість жертв ворожих обстрілів і авіабомбардувань зараз теж неможливо.

Раніше міський голова Ізюма Валерій Марченко розповів сайту «Децентралізація», що росіянами «розбито, спалено, сплюндровано» все, що зроблено та реконструйовано за останні 8 років, і те, що десятиліттями будувалося в місті. Так, повністю зруйновані лікарні, дитячі садочки та близько 80% багатоповерхової житлової забудови. В Ізюмі немає води, газу, опалення, світла та мобільного зв’язку.

Як повідомлялося, окупанти намагаються захопити Ізюм, щоб відкрити шлях на Слов’янськ. За даними Харківської ВЦА, там тривають запеклі бої. Частина міста зайнята російськими загарбниками.

24 лютого президент рф путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти росії як країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Міжнародний кримінальний суд розпочав документування та розслідування військових злочинів росії в Україні.

Фото: objectiv.tv 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-