Закликали до повалення влади: в Україні вже затримали 20 ворожих інтернет-агентів

Закликали до повалення влади: в Україні вже затримали 20 ворожих інтернет-агентів

Укрінформ
Служба безпеки України від початку широкомасштабної російської агресії затримала 20 ворожих інтернет-агентів у різних регіонах.

Про це СБУ повідомляє у Телеграмі, повідомляє Укрінформ.

"Від початку війни Служба безпеки України ліквідувала масштабну мережу ворожих інтернет-агентів, які підтримували агресію російської федерації в Україні. Загалом спецслужба затримала 20 осіб у різних регіонах. 7 із них уже підтвердили свій зв'язок зі спецслужбами РФ, щодо частини вже є вироки суду", - зазначили у СБУ.

Зокрема, у Хмельницькому за матеріалами СБУ до 4 років ув’язнення з конфіскацією майна засудили агента, який у соцмережах закликав захоплювати державну владу в Україні, а українських військових – приєднуватись до незаконних збройних формувань так званих "л/днр". Суд визнав його винним у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу.

У Київській області затримані двоє місцевих жителів, які агітували за ведення агресивної війни проти України, зміну її кордонів, а також підтримували визнання рф "незалежності" так званих "Л/ДНР".

Ще один "блогер" із популярного телеграм-каналу та інтернет-порталу закликав підтримувати російських окупантів. Його затримали, вирішується питання щодо повідомлення про підозру за ст. 436-2 Кримінального кодексу та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У Черкасах викритий зловмисник, який поширював через заборонені в Україні соцмережі матеріали на підтримку російської агресії. Своїми репостами він популяризував російських пілотів, які бомбардують українські міста й убивають мирних жителів.

В Одесі нейтралізували інформаційно-підривну діяльність місцевого жителя, який за завданням російських кураторів поширював "дописи" щодо зміни меж державного кодону та пропагував агресивну війну проти України.

Як повідомляв Укрінформ, голова Національної поліції Ігор Клименко поінформував, що починаючи з 24 лютого поліцейські викрили 486 осіб, причетних до диверсійної діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-