Захисник Зміїного, який послав російський корабель, повернувся додому

Захисник Зміїного, який послав російський корабель, повернувся додому

Відео
Укрінформ
Військовий Роман Грибов, який є автором відомої фрази про російський військовий корабель, повернувся додому, у Черкаську область.

Про це Міністерство внутрішніх справ повідомило у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Російський військовий корабль пішов за відомим напрямком, а автор цього гасла повернувся до рідного дому! Прикордонник Роман Грибов, повернувся з полону на рідну Черкащину. Він разом із побратимами продемонстрували всьому світові твердість і міцність українського духу, нашу незламність», - йдеться у дописі.

Зазначається, що Грибову також вручено відзнаку «За заслуги перед Черкащиною».

Захисник острова Зміїний отримав нагороду з рук голови Черкаської ОВА Ігоря Табурця. Грибов подякував українському народу за підтримку: "Ми її дуже відчуваємо. Нас це надихає. За нами сила. За нами правда. І ми переможемо. Слава Україні!"

Роман Грибов народився й навчався в Золотоноші Черкаської області, тут живе його мама. У перші дні агресії на пропозицію російського ракетного крейсера "Москва" здатися відправив росіян за нецензурною адресою.

Як повідомлялося, фраза-відповідь українських військових з острова Зміїний російським загарбникам стала мемом і одним із символів боротьби українського народу з окупантами.

24 лютого МВС повідомили, що на острові Зміїний, імовірно, загинули 13 українських прикордонників.

28 лютого стало відомо, що захисники Зміїного - морські піхотинці та прикордонники - живі і перебувають в полоні.

24 березня відбувся перший повноцінний обмін військовополоненими з рф.

Президент Володимир Зеленський в інтерв'ю російським журналістам 27 березня сказав, що частина українських моряків із острова Зміїний загинули, частина була взята в полон - їх обміняли на російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-