Бої за Харківщину: ЗСУ витісняють ворога на кількох напрямках, критична точка – Ізюм

Бої за Харківщину: ЗСУ витісняють ворога на кількох напрямках, критична точка – Ізюм

Укрінформ
На Харківщині Збройні сили України ведуть операції з витіснення ворога на кількох напрямках, критичною точкою залишається місто Ізюм, через яке ворог хоче вийти на Луганську та Донецьку області.

Про це повідомив у своєму Телеграмі голова Харківської обласної віськово-цивільної адміністрації Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

«Збройні сили України тримають позиції, на сьогодні ведуться операції по витісненню ворога із Роганського, Чугуївського, Дергачівського напрямків. Критичною точкою залишається Ізюм, там ведуться запеклі бої», - йдеться в повідомленні.

За інформацією голови ОВА, за минулу добу російські окупаційні війська 46 разів обстрілювали райони Харкова та області: Салтівку, «Нові Будинки», селище Жуковського, П’ятихатки, Олексіївку, «Горизонт», Кулиничі, Чугуїв, Дергачі. Також зафіксовано близько 280 обстрілів противником з РСЗВ типу «Град». По місту Люботин ворог випустив дві крилаті ракети, на жаль, одна людина загинула, є постраждалі. Ліквідовували пожежі і в Чугуївському районі.

«За добу в Харківькому районі ЗСУ захопили велику кількість російської техніки, у тому числі засоби радіоелектронної боротьби. Тепер це все послужить нашим Збройним силам. Також українські військові ліквідували ще один російський літак та безпілотник», - додав він.

Також в ефірі марафону новин провідних телеканалів Синєгубов поінформував, що в Ізюмі ворог зазнає великих втрат.

24 лютого президент рф путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти росії як країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Міжнародний кримінальний суд розпочав документування та розслідування військових злочинів росії в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-