На Луганщині лікар-акушер отримав поранення під час приймання пологів

На Луганщині лікар-акушер отримав поранення під час приймання пологів

Укрінформ
На Луганщині лікар-акушер, який виконував свій професійний обов’язок під ворожим обстрілом, отримав поранення під час приймання пологів.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«На минулому тижні лікар-акушер отримав поранення – осколками скла йому посікло спину – під час приймання пологів. Людина виконувала свій професійний обов’язок під ворожим обстрілом, і не вагаючись, собою закрила майбутню маму та її малюка», - написав очільник області.

Він зазначив, що наразі в області фактично працюють два пологових стаціонари – КНП «Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня» та КНП «Лисичанська багатопрофільна лікарня». Через невпинні обстріли міст та пов’язані із ними ризики, транспортування вагітних жінок із Кремінної та прилеглих населених пунктів до цих стаціонарів стало неможливим. Тож, було прийняте рішення про розгортання тимчасового пологового стаціонару на базі Кремінської багатопрофільної лікарні. У ньому вже народився хлопчик.

«Всього за минулий тиждень у цих медичних закладах на світ з’явились вісім нових громадян України: п’ять хлопчиків та три дівчинки. У трьох випадках лікарям довелося робити кесарів розтин. Мами та немовлята перебувають під постійним наглядом фахівців та отримують усю необхідну медичну допомогу», - повідомив Гайдай.

Він додав, що від держави маленькі громадяни отримали «пакунки малюка».

«Немає слів, якими можна описати професіоналізм та героїзм наших лікарів. Особливо тих, хто під артобстрілами допомагає з’явитись новим життям», - підкреслив керівник ОВА.

24 лютого президент рф путін розпочав широкомасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-