Ляльки вуду «путін» збирають гроші на ЗСУ

Ляльки вуду «путін» збирають гроші на ЗСУ

Фотохроніка війни
Укрінформ
Ляльки вуду, що символізують очільника країни-агресора путіна, шиє ужгородська майстриня Марина Федчик. Їх продають як сувеніри, а зароблені гроші йдуть на потреби української армії.

Як повідомляє Суспільне, Марина Федчик загалом сувенірні ляльки виготовляє понад 15 років.

«Я побачила в інтернеті в однієї з моїх подружок-лялькарок, яка зробила це в один з перших днів, але в неї він був з вишитим лицем, схожий на путіна. А мені здалося, що це дуже багато для нього честі. Тому я використовую лише основні пункти для ляльки вуду, це образ та послання світобудови», – розповіла Федчик про ідею виготовлення ляльок.

Щодня майстриня виготовляє близько 20 ляльок.

«Я звикла робити гарних ляльок: ангелів, просто ляльок, які несуть якийсь позитив, а тут нема позитиву: тут лише лють та бажання швидкої перемоги. Тому свою лють треба десь направити, адже вона тебе з'їсть зсередини, тому ми робимо його таким. Відправляємо в нього все наше бажання, щоб це швидше закінчилося і скоріше наступив мир для всіх нас», – сказала Федчик.

За словами волонтерки «Руху підтримки закарпатських військових» Любові Повідайчик, ляльки вуду «путін» продають як сувеніри на площі Театральній, а гроші спрямовують для української армії.

«Підходить словак і показує мені в телефоні й каже, я хочу ось це. Він придбав і ввечері прибіг і каже: «Мені ще п'ятнадцять для моїх колег-словаків, бо вони це будуть чіпляти в машині». Він символічно підвішений на прапор України. До вечора ще підходили журналісти з Естонії, які так само собі це придбали й тішилися, що ми маємо такі штуки й дуже сподівалися, що ми, українці, подолаємо не лише путіна, а всю його ту братію», – розповіла Повідайчик.

Читайте також: Спортзала на сотні ліжкомісць: як живуть переселенці в Ужгороді

24 лютого президент рф путін розпочав повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Сергій Гудак, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-