За відмову воювати дають по 13 років тюрми – розповідь російського військового

За відмову воювати дають по 13 років тюрми – розповідь російського військового

Відео
Укрінформ
Служба безпеки України оприлюднила відео з російським загарбником, який розповів, що деяким російським військовим за відмову воювати дали 13 років ув’язнення.

Як передає Укрінформ, про це поінформувала пресслужба СБУ.

«Ще один російський «учєнік», який «не знав», що їде на війну в Україну. 24 лютого він перетнув наш державний кордон та вирушив з Криму в напрямку Гуляйполя (Запорізька обл. - ред.). Каже, що частина його товаришів по службі, зрозумівши, що є учасниками війни, а не «спецоперації», мали намір відмовитися і вже навіть «бумажку сделали. Но старший приехал и сказал, что войны там нету, надо просто проходить…» - йдеться у повідомленні.

За інформацією СБУ, підрозділ цього загарбника, попри те, що не був на передовій, розгромили українські захисники: «из 30 человек, которые приехали, 9 человек остались живы ».

«Вояка розповідає, що з ними були і строковики, які тільки за тиждень до початку воєнних дій підписали контракт. Тим, хто відмовлявся воювати, дали 13 років ув’язнення. Як і всі полонені, каже, що нікого не вбивав і взагалі не вміє користуватися автоматом», - зазначили в СБУ.

Наскільки правдиві слова цього чоловіка і якої шкоди він завдав нашій державі – встановлять слідчі та контррозвідники спецслужби. «Безкарним жоден загарбник не залишиться!» - підкреслили в Службі безпеці України. 

Як повідомляв Укрінформ, з 24 лютого за вказівкою президента рф володимира путіна розпочалося повномасштабне вторгнення російських військ в Україну. Загарбники обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, а також здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-