Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Чим довше продовжуватиметься війна, тим більше угорці за неї заплатять

Чим довше продовжуватиметься війна, тим більше угорці за неї заплатять

Укрінформ
Жодні контракти з Путіним Орбана не врятують

Під час виступу перед учасниками саміту Європейського Союзу Зеленський звернувся до Орбана безпосередньо, нагадав про трагедії, які переживала Угорщина і зажадав від угорського лідера дозволити постачання зброї в Україну та відмовитись від російських енергоносіїв.

Орбану цього разу не вистачило розуму хоча б промовчати. Політик, відомий своїми тісними зв'язками з Володимиром Путіним, відповів Зеленському у спеціальному відеозверненні. На думку Орбана, енергетичні санкції проти Росії призведуть до того, що угорці заплатять за війну. Керівник прес-служби угорського прем'єра заявив, що вимоги Зеленського є неприйнятними. При цьому в Будапешті вимагають від Єврокомісії додаткових коштів на відновлення угорської економіки.

Керівники Угорщини брешуть своєму власному народу. Чим довше продовжуватиметься війна, тим більше угорці за неї заплатять. Кожний день війни – це посилення економічної кризи у Європі. Кожний день війни – це гуманітарна катастрофа. Угорщина вже прийняла півмільйона біженців з України. Якщо війна продовжиться, їх буде набагато більше. І закрити кордони, як це було під час кризи з біженцями з Близького Сходу, Угорщині все одно не вдасться - подобається це Орбану чи ні. Ціни на енергоносії зростатимуть. І жодні контракти з Путіним Орбана не врятують, бо зростатимуть ціни по всій Європі.

Біженці з України
Біженці з України

Але кожний день демонстративного ігнорування Орбаном українських вимог буде ще й днем ​​важливих моральних питань: що сталося з Угорщиною? Чому її керівники, які зробили кар'єру на зверненні до пам'яті героїв повстання 1956 року, зараз зраджують цю пам'ять? Однією з найбільших трагедій у історії угорського народу було те, що коли країна піднялася на повстання проти Росії та її холуїв, Європа не змогла прийти на допомогу, дозволила втопити угорське повстання у крові.

Угорська реолюція 1956 року
Угорська реолюція 1956 року

Чому зараз, коли Україна веде війну проти спадкоємців російських окупантів Угорщини, уряд Орбана прикривається політичною демагогією? Чому він ганьбить Угорщину?

Будапешт. Взуття у бронзі
Будапешт. Взуття у бронзі

У росіян мало реальних можливостей позбутися Володимира Путіна. Але Угорщина – все ще демократична країна. Вибори 3 квітня покажуть, чи готовий угорський народ бути угорським народом чи ним і далі правитимуть люди, які думають не про інтереси угорців, а про інтереси нікчемного мешканця кремлівського бункера.

Віталій Портников

Fb

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-