ЗСУ ведуть бої за звільнення Тростянця

ЗСУ ведуть бої за звільнення Тростянця

Укрінформ
Українські військові ведуть бої за звільнення Тростянецької громади на Сумщині.

Про це повідомив у Телеграмі керівник Сумської ОВА Дмитро Живицький, передає Укрінформ.

"Тростянець. Наші збройні сили ведуть бої за звільнення громади! Під кулями і обстрілами громада працює: лікарі роблять свою роботу, місцеві волонтери й активісти підтримують життя в громаді, наскільки це можливо в сьогоднішніх умовах. Розумію, вам хочеться більше знати про ситуацію в місті, та поки тривають бої", - написав Живицький.

За його словами, росіяни не дозволяють ховати наших убитих, доводиться робити могили на городах приватних будинків.

"А от трупи орків нікому не потрібні, вони своїх не забирають, і нашим не дозволяють прибирати тіла, які валяються по місту і смердять. Це ситуація яскраво показує сутність орків. А враховуючи. що у місцевому морзі немає електроенергії кілька діб поспіль, ситуація складна", - додав Живицький.

У Тростянецькій громаді є зв'язок, утім нема як зарядити телефони. Багатьом людям не вдається зв'язатися з близькими саме через це, російські загарбники не підпускають енергетиків полагодити мережі, світла немає.

Учора, за інформацією керівника Сумської ОВА, тривали бої також у Конотопському районі. Двоє наших людей поранено, ще двох — убили російські військові.

Того ж дня у селі Великий Самбір росіяни обстріляли з вогнепальної зброї місцевих мешканців. Дві людини загинули на місці.

За минулу добу під час обстрілів Сироватки і Низів загарбники зруйнували фермерське господарство, також знищено кілька людських домівок. Є поранені, у лікарні - п'ятеро.

Сьогодні вороги бомбили Охтирку. Пошкодження і жертви - з'ясовуються.

Продовжуються викрадення людей у прикордонних селах Краснопільської громади Сумщини, вчора військові рф викрали чоловіка.

24 лютого 2022 року путінська росія розпочала новий етап війни проти України, здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та селищ. На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України, її Збройні сили та Сили територіальної оборони зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-