Генерал поліції Аброськін запропонував себе як заручника в обмін на евакуацію дітей із Маріуполя

Генерал поліції Аброськін запропонував себе як заручника в обмін на евакуацію дітей із Маріуполя

Укрінформ
Генерал поліції В'ячеслав Аброськін запропонував російським окупантам себе як заручника в обмін на можливість евакуювати дітей із Маріуполя, який перебуває в облозі.

Про це Аброськін написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Сьогодні в повністю зруйнованому місті залишилося багато дітей, яких, якщо не врятувати зараз, вони загинуть найближчими днями, час уже йде на години. Звертаюся до російських окупантів - дайте можливість вивести дітей із Маріуполя, замість ще живих дітей пропоную себе. Так, я прошу впустити мене до Маріуполя для збору дітей та організації їх вивезення. Мені потрібно три дні в місті. На останньому блокпосту під час зворотного проїзду з дітьми здаюся в полон", - звернувся Аброськін до російських загарбників.

Він нагадав, що безпосередньо з 2014 до 2018 року організовував протидію проти окупаційних сил на Донеччині. "Я включений до ваших санкційних списків. Я перебуваю у вашому розшуку. Ви організували замах на мене, щоб усунути. Десятки ваших були вбиті, а тисячі ваших спільників були затримані за моєї участі. Я саме той генерал, який, мабуть, найближчий до знаменитого полку «Азов». Це моя особиста ініціатива", - заявив Аброськін.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська спричинили в Маріуполі найгіршу гуманітарну катастрофу. Загарбники бомбять беззбройних жителів, блокують гуманітарну допомогу. Кількість жертв зростає щодня. Окрім танків та артилерії, місто обстрілюють російські десантні кораблі.

Віцепрем'єр-міністр – міністр реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук заявила, що війська росії майже знищили місто, тому з нього необхідно евакуювати всіх цивільних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-