Білорусь розмістила до чотирьох своїх БТГ біля кордону з Україною

Білорусь розмістила до чотирьох своїх БТГ біля кордону з Україною

Дані Генштабу
Укрінформ
Біля українського кордону перебувають близько чотирьох батальйонних тактичних груп збройних сил білорусі.

Про це Генеральний штаб ЗСУ повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ.

У Генштабі наголосили, що станом на 24:00 23 березня російські війська не виконали завдання щодо виходу на адміністративні кордони Донецької і Луганської областей, оточення міста Києва та встановлення контролю над лівобережною частиною України. Водночас противник не полишає спроб відновити наступальні дії з метою захоплення Києва, Чернігова, Сум, Харкова та Маріуполя.

За даними Генштабу, у зв’язку з численними втратами командування окупаційних військ для поліпшення ситуації на фронті продовжує формувати та переміщувати додаткові підрозділи збройних сил рф до кордонів України.

З метою відновлення втрат 144-ї мотострілецької дивізії 20-ї загальновійськової армії західного військового округу у військових комісаріатах смоленської області рф активізовані заходи з укладання контрактів. За інформацією Генштабу, для доукомплектування загарбницьких підрозділів також залучаються військовослужбовці, які повертаються із Сирії після відрядження.

У прикордонні з Україною райони гомельської області республіки білорусь з території росії прибувають залишки підрозділів східного військового округу та повітряно-десантних військ.

На Волинському напрямку загарбники наступальних дій не проводили.

При цьому зберігається ймовірність участі окремих підрозділів збройних сил республіки білорусь у російській агресії проти України. Зокрема, згідно з інформацією Генштабу, поблизу українського кордону перебувають до чотирьох батальйонних тактичних груп зі складу зс білорусі.

На Поліському напрямку ворог активізував ведення повітряної розвідки у районах населених пунктів Глібівка, Лютіж і Лебедівка. Уздовж лінії зіткнення противник продовжує інженерне обладнання позицій та встановлення мінно-вибухових загороджень.

Протягом дня російські війська здійснювали артилерійські обстріли в районах населених пунктів Калинівка, Горенка, Пуща-Водиця, Нові Петрівці, Романівка та північно-східної околиці Києва.

На Сіверському напрямку силами окремих підрозділів центрального військового округу противник продовжує зосереджувати сили і засоби для здійснення спроби відновлення наступальних дій.

На Чернігівському напрямку російські загарбники намагаються блокувати та захопити Чернігів, проводити повітряну розвідку районів міста, імовірно, з метою оцінки результатів авіаударів та виявлення позицій підрозділів ЗСУ.

На Броварському напрямку ворог зупинений. Загарбники намагалися здійснити спробу прориву оборонних позицій українських військ з метою виходу до околиці Києва, однак успіху не мали.

На Слобожанському напрямку загарбники завдавали артилерійських ударів по Харкову. Активних наступальних дій російським підрозділам провести не вдалося.

У напрямку на Суми підрозділи 1-ї танкової армії активних наступальних дій не проводили. Їхні основні зусилля зосереджувалися на блокуванні міста, завданні артилерійських та авіаційних ударів по об’єктах цивільної інфраструктури.

У напрямку на Ізюм загарбники здійснили спробу прориву оборони українських військ у районі населених пунктів Донецьке, Топольське, Кам’янка. Бої тривають.

На Донецькому напрямку противник веде обстріли підрозділів ЗСУ на переважній більшості напрямків. Основні зусилля зосереджує на захопленні населених пунктів Рубіжне, Сєвєродонецьк, Попасна, Верхньоторецьке, Мар’їнка та Маріуполь. Загарбники здійснюють перегрупування та нарощування угруповань для відновлення наступальних дій. Вони активно ведуть розвідку, намагаються просуватися вперед, минаючи позиції ЗСУ та місця спротиву і не вступаючи в бій.

У районі Попасної за підтримки артилерії російські війська продовжують спроби просунутися вглиб міста та закріпитися на раніше захоплених позиціях. Наразі успіху не мають, зазнають втрат.

Також ворог продовжує завдавати авіаційних, артилерійських ударів по об’єктах цивільної інфраструктури Маріуполя, проте успіху не має.

На Таврійському напрямку, за даними Генштабу, зміни в складі та положенні противника не відзначені.

На Південнобузькому напрямку противник продовжує інженерне обладнання позицій, здійснює заходи з відновлення боєздатності, поповнення боєприпасів та пально-мастильних матеріалів з метою підготовки до поновлення наступальних дій.

ЗСУ у взаємодії з підрозділами Сил оборони дають гідну відсіч загарбнику на всіх напрямках. Противник зазнає значних втрат в особовому складі та техніці.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-