У середу спрацювали сім із дев'яти гуманітарних коридорів - Верещук

У середу спрацювали сім із дев'яти гуманітарних коридорів - Верещук

Відео
Укрінформ
Протягом 23 березня в різних регіонах працювали сім із раніше погоджених дев'яти гуманітарних коридорів.

Про це повідомила віцепрем’єр - міністр реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук під час брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

"З дев'яти гуманітарних коридорів сьогодні спрацювало сім", - сказала Верещук.

За її словами, в Київській області через обстріли знову не вдалося вивезти людей з міста Бородянка до міста Біла Церква. Також колону автобусів для евакуації людей з міста Пологи до Запоріжжя цілий день окупанти утримували на блокпості в місті Василівка. Зараз їх уже пропустили, і вони продовжать рух за маршрутом у четвер зранку з Токмака.

Крім того, Верещук повідомила, що автобуси й вантажівки з гуманітарною допомогою, які ще вчора доїхали до Бердянська, були цілий день заблоковані окупаційними військами на в'їзді до міста. Також цілий день на блокпості у місті Василівка окупанти утримували додаткову колону автобусів для евакуації маріупольців та бензовоз. Колона залишиться на ніч у місті Токмак і завтра зранку продовжить рух до Бердянська.

Також Верещук анонсувала, що 24 березня мають бути звільнені рятувальники ДСНС та водії автобусів, яких 22 березня безпідставно затримали у місті Мангуш.

Як повідомляв заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко, в середу, 23 березня, гуманітарними коридорами евакуйовано понад 4,5 тисячі людей.

На 23 березня з російськими загарбниками було погоджено дев'ять гуманітарних коридорів.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-