Інститут нацпам’яті розповів про священників, цинічно вбитих військовими рф

Інститут нацпам’яті розповів про священників, цинічно вбитих військовими рф

Укрінформ
Український інститут національної пам’яті розповів про трьох українських священників, яких цинічно вбили російські окупанти. 

Як передає Укрінформ, допис оприлюднений на Телеграм-каналі УІНП під хештегом #росія_вбиває

«Отець Максим Козачина служив настоятелем парафії Різдва Пресвятої Богородиці у селі Розважів Іванківського району Київської області. Був у селі шанованою людиною, відгукувався на потреби односельців, виховував двох власних донечок. Коли у 2014 році почалася війна на сході України, їздив на передову як капелан, підтримуючи бійців молитвою і словом. 24 лютого московська орда прийшла і на його землю – саме через Чорнобильську зону відчуження та Іванківський район окупанти вирішили пробити собі шлях до столиці… 26 лютого отець Максим повертався до своєї родини. На блокпосту його зупинили окупанти. За свідченням очевидців, озброєні люди витягли священника з машини і розстріляли. Їх не зупинило навіть те, що отець Максим був у рясі та з православним хрестом», - ідеться у дописі.

Зазначається, що тіло священника так і лишилося лежати просто неба, оскільки вбивці не дозволяли нікому наближатися до нього. Лише через три дні небайдужі таємно вивезли тіло загиблого і поховали.

Максим Козачина став першою жертвою новітньої російської агресії серед православних священників. На жаль, не останньою.

11 березня у Волновасі російські окупанти вбили капелана 53-ї механізованої бригади імені князя Володимира Мономаха ігумена ПЦУ Платона Моргунова.

А 5 березня на блокпосту біля Фастова загинув протоієрей ПЦУ із села Ясногородка на Фастівщині отець Ростислав Дударенко – їх п’ятьох, без зброї, загарбники розстріляли із крупнокаліберного кулемета.

Як повідомляв Укрінформ, Український інститут національної пам’яті запустив інтерактивну карту з інформацією про події широкомасштабного російського вторгнення в Україну. Ресурс доступний за посиланням: https://wartoday.info/. Він покликаний систематизувати інформацію про перебіг російсько-української війни після широкомасштабного вторгнення РФ в Україну та її наслідки у регіональному вимірі.

На інтерактивній карті систематизується інформація про втрати окупаційних військ - знищену техніку та живу силу ворога; полонених окупантів; воєнні злочини, викрадення людей, мародерство росіян в Україні; українських біженців; спротив мешканців, які опинилися на тимчасово окупованих територіях. Дані постійно оновлюються. Сайт працює у трьох мовних редакціях: українською, російською та англійською.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-