На лінії фронту під Києвом зник відомий фотожурналіст Макс Левін

На лінії фронту під Києвом зник відомий фотожурналіст Макс Левін

Укрінформ
На лінії фронту під Києвом зник відомий фотожурналіст Максим Левін, востаннє він виходив на зв'язок 13 березня у Вишгородському районі.

Про це Укрінформу повідомив друг Левіна Маркіян Лисейко.

"На лінії фронту під Києвом зник журналіст Макс Левін", – зазначив Лисейко.

За його словами, востаннє Левін виходив на зв'язок 13 березня у Вишгородському районі. На той момент він був у районі бойових дій із фотокамерою.

Лисейко також розповів, що Левін поїхав на власному авто фотографувати бойові дії 13 березня. Він залишив автівку біля села Гута Межигірська та пішов у бік села Мощун. З його телефону надійшло повідомлення об 11:23, після чого він більше не виходив на зв'язок і не з'являвся в мережі. Пізніше стало відомо, що в районі, де Макс мав працювати, розпочались досить інтенсивні бойові дії, під час яких він міг дістати поранення або потрапити в полон до військовослужбовців російської федерації.

Левін народився 1981 року на Київщині. Він працює як фотокореспондент і документальний фотограф та оператор для багатьох українських і міжнародних видань, співпрацював з агентствами Reuters, BBC, TRT World, Associated Press, LB.ua, Hromadske. Його фото публікували такі видання, як Wall Street Journal, TIME, Breaking news Poland, EU AGENDA, World news, The Moscow Time, Кореспондент.net, ELLE, TV-24, Radio Bulgaria, Ukraine Crisis Media center, Vatican news, Радіо Свобода (RFE/RL).

Більшість його документальних проєктів пов'язані з війною на Донбасі та в Україні. "Кожен український фотограф мріє зробити фото, яке зупинить війну", – пояснював Левін. Окрім журналістських робіт, він створив десятки фото- і відеопроєктів для гуманітарних організацій, таких як ВООЗ, ООН, ЮНІСЕФ, ОБСЄ тощо.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок масштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-