Російські агресори захопили п’ять СІЗО та колоній в Україні

Російські агресори захопили п’ять СІЗО та колоній в Україні

Укрінформ
З часу вторгнення росії до України від обстрілів російськими військами постраждали 5 установ виконання покарань.

Як передає Укрінформ, про це інформує Міністерство юстиції України у Фейсбуці.

“За цей час від обстрілів постраждали 5 установ. Зокрема, пошкоджень за наслідками влучання зі зброї завдано Маріупольському та Чернігівському слідчим ізоляторам та ще трьом установам виконання покарань у Маріуполі, Бердянську та на Харківщині. На час обстрілів персонал та засуджені перебувають у бомбосховищах, за даними ДКВС, одна особа отримала легкі тілесні ушкодження”, - інформують у Мін’юсті.

Зазначається, що при тимчасовій окупації окремих міст чи районів у містах установи виконання покарань також були захоплені агресором.

“Сьогодні втрачено зв'язок з Маріупольським, Старобільським та Херсонським слідчими ізоляторами, Мелітопольською та Приазовською виправними колоніями”, - йдеться в повідомленні.

За інформацією Мін’юсту, в установах виконання покарань та попереднього ув'язнення утримується близько 48 тис. засуджених та ув'язнених.

Як зазначається, хоча в'язнична система не бере участь у бойових діях, а зосереджується виключно на питаннях підтримання порядку і безпеки в'язнів, війна її не оминула. У зоні ведення бойових дій перебувають 33 в'язничні установи, більшість з них – це працюючі установи, які щодня стикаються із викликами воєнного часу.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-