У Чернігові ворог веде навмисний обстріл житлових масивів – мер

У Чернігові ворог веде навмисний обстріл житлових масивів – мер

Укрінформ
Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко поінформував, що російські війська ведуть навмисний вогонь по житлових масивах міста.

Як передає Укрінформ, про це Атрошенко повідомив в інтерв’ю виданню "Лівий берег".

"Місто збройні сили захищають по периметру, місто практично оточене з усіх сторін, ворог б’є по місту, а Чернігів – невеликий за площею, тому всі обстріли влучають безпосередньо в місто", - ідеться у повідомленні.

Атрошенко зазначив, якщо на початку бойових дій прослідковувалася хоч якась вибірковість, ворог намагався атакувати насамперед військові об’єкти, то з часом, особливо в останні дні, ведеться навмисний вогонь по житлових масивах.

"Ви знаєте, що були прямі попадання в черги (по воду та хліб), коли одночасно гинули 14 людей, 18 поранених. Тому сьогодні ситуація в місті вкрай складна. Темпи руйнації інфраструктури, як я сказав, перевищують можливі темпи її відновлення. А, враховуючи, що людей ніхто не зобов’язує залишатися на своїх місцях, і їх все менше залишається, пошкоджень стає все більше, а можливості їх відремонтувати – все менше", - наголосив мер.

Він зауважив, що дерев’яна забудова, яка знаходяться в центрі міста, захищена вищими багатоквартирними домами й завдяки цьому якимось чином зберігається.

Окраїни міста розбомблені вщент – Бобровиця, Киїнка. У передмісті знищені 60-70% будинків.

"Таких будинків було чимало в передмісті, майже всі вони вже згоріли вщент, їх немає. Лише невелика кількість будинків уціліла випадково. Але, наприклад, біля нашого Троїцького собору – це найголовніший собор російської церкви – в приватний будинок влетіла міна, убила маму, а дитина в реанімації. І таких випадків дуже багато", - додав Атрошенко.

Як повідомляв Укрінформ, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко поінформував, що у місті наразі залишились орієнтовно 130 тисяч людей, 150-155 тис. виїхали.

Фото: chernigiv-rada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-