Власники житла, які прихистили переселенців, отримуватимуть по 450 гривень компенсації

Власники житла, які прихистили переселенців, отримуватимуть по 450 гривень компенсації

Укрінформ
Власники житла, які безкоштовно прихистили у своїх домівках переселенців, отримуватимуть по 450 грн за кожного на компенсацію комунальних послуг.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив під час брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

"Всі ті, хто відгукнувся на біду, надав дах переселенцям, надав безкоштовний прихисток, отримуватимуть 450 грн в місяць за кожного, кому допомогли, на компенсацію комунальних послуг", - сказав Шмигаль.

Він також нагадав, що тиждень тому уряд уже ухвалив рішення про механізм компенсації комунальних витрат громадам, які надають безкоштовний прихисток переселенцям у школах, дитсадках, будинках культури та комунальних установах. Тепер програму доповнили, щоб компенсацію за комунальні платежі також отримували сім’ї, які приймають переселенців у себе вдома.

За словами Шмигаля, реалізація програми починається вже сьогодні, 21 березня, з реєстрації тимчасових переселенців територіальними громадами та ЦНАПами. Із 30 березня запрацює реєстрація через Дію.

Крім того, глава уряду наголосив, що після завершення війни в Україні все відбудують - кожний будинок, кожну квартиру, кожну споруду. Відтак всі зможуть повернутись додому, але кожен з тих, хто знайшов прихисток, роботу і все необхідне для життя в цей непростий час, назавжди залишить у своєму серці пам’ять та вдячність гостинним громадам і людям.

Як повідомлялося, президент рф володимир путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-