Українські війська за 26 днів війни знищили три ударних та одну повітряну армію рф

Українські війська за 26 днів війни знищили три ударних та одну повітряну армію рф

Укрінформ
На території України за 26 днів повномасштабної війни знищено техніку чотирьох із десяти російських армій як оперативно-стратегічних з'єднань.

Про це повідомив радник керівника Офісу Президента України Олексій Арестович на брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні я надам втрати ворога у дещо незвичній манері і виміряємо їх не кількістю одиниць, а організаційно-штатними структурами. Отже, наші війська на 26 добу активної фази російсько-української війни знищили 11 батальйонів танків, 34 батальйони бойових броньованих машин, 5 дивізіонів реактивних систем залпового вогню, 17 дивізіонів ствольної артилерії, майже 5 авіаполків літаків, 5 авіаполків вертольотів. Це загалом становить три комплекти ударних російських армій як оперативно-стратегічних з'єднань. Тобто ми з вами знищили три російські ударні армії і одну повітряну армію, загалом чотири армії з десяти, які є у російської федерації", - сказав Арестович.

Він також зауважив, що воєнно-політичне керівництво країни контролює ситуацію. За його словами, противник майже втратив змогу наступати будь-де на території України і веде лише тактичні дії, накопичення резервів, які зазнають нищівних ударів з боку українських ракетних військ, артилерії та авіації.

"Протягом ночі наші сили наносили потужні удари по противнику, він має чергові втрати. Противник вдався до ударів у відповідь, але порівняно з нашими ударами, вони маленькі і нестрашні", - додав Арестович.

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року президент російської федерації володимир путін розпочав новий етап війни проти України. Збройні сили України, підрозділи територіальної оброни та весь народ України встали на боротьбу проти загарбників та завдають суттєвих втрат російським силам вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-